Journaling werkt voor mij stressverminderend. Dagelijks de dingen opschrijven die mij bezighouden helpt me om mijn geheugen te stimuleren. Een paar minuten journalen op wat je bezighoudt die dag, kan je in een staat van opmerkzaamheid brengen. Bovendien verlicht het je angst en kan je onderbewustzijn actief betrekken. In dit artikel geef ik je 5 tips om te gaan journalen. Leestijd 3 minuten
Journaling
‘Goede morgens’ zijn bij mij begonnen toen ik mijn worsteling om te moeten mediteren opgaf en de dag ging starten met journaling. Maar wat moet je in hemelsnaam opschrijven? Er zijn veel dingen die je kunt opschrijven: je gedachten, je doelen, je plannen, etc. Zelfs de alledaagse dingen die je dag en je geest bezighouden. Niets is onbelangrijk in je journal. Het is een persoonlijk boekje, jouw privé plek waar niets onopgemerkt hoeft te blijven.

Een boekje waarin je je angsten, twijfels, inspiratie, vragen en dromen kunt vangen.

Ikzelf schrijf over meerdere onderwerpen, maar vooral met de aandacht op zelfonderzoek en persoonlijke groei. Zo kom ik tot mijn levensvragen die ik het Universum vervolgens voorleg. Zo vind ik makkelijk mijn focus en balans voor de dingen die er echt toe doen in mijn leven terug.

Ik heb moeite met stilzitten, ik ben een doener en voor mediteren ervaar ik te weinig rust. Ik ben daarbij ook makkelijk afgeleid en ervaar dan dat ik mezelf tijdens de dag kwijt ben. Daardoor ga ik teveel op in mijn dagelijkse rompslomp.

Schrijven in mijn journal werkt wel voor mij en helpt me hiermee. Ik verdwijn als het ware in de pen en het papier. Het is mijn kompas.

 

Hier zijn 5 tips voor het starten en bijhouden van een journal

Onderaan dit artikel kun je de ‘Love Journal’ gratis downloaden. Er staan veel opzetjes in die je mee kunt nemen in je eigen journaling.

1. Koop een mooi en dik A5 schrift met een pen

Verzin een plekje in je huis waar je hem veilig kunt opbergen, zodat niemand anders hem kan lezen. Dit is nodig om jezelf de vrijheid te geven alles te kunnen schrijven wat jij wilt.

2. Schrijf haalbare doelen op

Maak jezelf liefdevol verantwoordelijk om je verlangens en dromen uit te werken tot doelen. Zo heb je een plan waardoor je meer focus krijgt. Maak vervolgens je subdoelen, dit zijn de stappen die je moet doen om je doelen te bereiken.

3. Schrijf je gedachten op

Als je net als ik moeite hebt met mediteren, is dit wellicht een mooie oplossing om ’s morgens toch mindful te zijn. Noteer je mijmeringen op tenminste 1 pagina. Als je geen woorden kunt vinden, schrijf je dat op. Wees zoveel als mogelijk oordeelloos over wat je ervaart.

4. Schrijf op waarvoor je dankbaar bent

Het is belangrijk om jezelf te herinneren waar je dankbaar voor bent. Hoe meer dankbaarheid je ervaart in je leven, hoe meer dankbaarheid er naar je toekomt. Bovendien is dankbaarheid de opening naar (zelf)liefde. En (zelf)liefde de opening naar gelijkwaardige liefdes-verbindingen.

5. Schrijf elke ochtend een affirmatie voor jezelf

Positieve affirmaties zijn stukjes tekst die je vaak in gedachten neemt of hardop uitspreekt. Ze kunnen je leven een positieve wending geven. Het zijn als het ware complimenten aan jezelf. Ze geven je energie, meer geloof en vertrouwen in je leven. Ikzelf heb een hele periode in mijn leven weerstand ervaren bij affirmaties. Ik geloofde niet dat zoiets simpels zoveel positieve invloed kon hebben. Maar het werkt wel!

Ik hoop dat je geïnspireerd bent om te starten met journaling. Leg de lat hierbij niet te hoog voor jezelf. Starten met 5 minuutjes per dag is al voldoende. Je zult merken dat je er al snel meer minuten in gaat stoppen.

Ik wens je veel ‘goede morgens’.

Liefs, Kim

Om je te inspireren heb ik een Love Journal gemaakt waarin al vele opzetjes staan om een start te maken met journaling.

Gratis ‘Love Journal’

Een journal vol met inspirerende aanmoedigingen om je dag positief te beginnen. Met de focus op de liefde in jezelf en je liefdesleven.

Love Journal PS: Je kunt mij in A4 printen en dan vouwen tot een A5 boekje. Met een koordje kun je me gemakkelijk opbinden.

Liefs, Kim

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This