Ben jij ook een control freak? De controle loslaten is niet makkelijk. Ik heb voor jou een gouden tip die mij helpt om dagelijks met meer gemak en kalmte te kunnen genieten van het leven.

Leestijd: 5 minuten.

Controlfreak
Geen makkelijke klus om de freak in jezelf de controle te ontnemen, maar zeker wel mogelijk.

Als je inziet hoe belachelijk het eigen is om maar eindeloos te willen controleren, krijg je er waarschijnlijk zelfs zin in. Controle willen behouden heeft namelijk totaal geen zin.

Het geeft je geen garantie voor de toekomst en bovendien wordt je er ram onzeker van.
En dat is nu juist wat je niet helpt om je vrij en blij te voelen.

Stop ermee om je toekomst te voorspellen

Als je wel eens op een spirituele beurs bent geweest, dan weet je dat er veel kraampjes staan met ‘mysterieuze’ mensen. Vooral de dames met zo’n kleedje en een glazen bol, die jouw toekomst wel even gaan zien. Kom op zeg, ik begrijp überhaupt niet dat mensen hun toekomst willen laten voorspellen. Nee, niets voor mij – ik blijf liever met mijn voeten in de klei staan!

En toch schuilt er in mij ook een soort van waarzegster met een glazen bol. Als ik wakker word, gaat ze meteen aan de slag. Ze bestookt me met allerlei gedachten en voorspelt even heel fijntjes hoe mijn dag zal verlopen.

Zo van: ‘Als… je vandaag niet hard gaat werken, dan… ga je het zakelijk niet redden. Vandaag wordt dus een zware, drukke dag en vanavond ben je te moe om naar yoga te gaan’.
Met haar ‘als…. , dan… voorspellingen’ zet ze me vaak vast in een scherpe, gespannen energie. Ze jaagt me op en laat mij geloven dat ik naar haar moet luisteren, want anders komt het niet goed.

Allemaal bedreiging en complete nonsens, alsof zij weet hoe mijn toekomst zal verlopen. Maar toch… Als ik niet ingrijp, volg ik braaf haar aanwijzingen op. En dat wil ik niet.

Leer je waarzegster kennen

Zodra je opmerkt dat je waarzegster je vastzet in haar ‘Als… , dan… voorspellingen’, ben je al een grote stap verder. Dan kun je haar makkelijker de wacht gaan aanzeggen. Als ze minder grip en controle over je heeft zal je merken dat het leven meer begint te stromen. Dan is er weer ruimte om het leven met minder moeite en meer blijdschap te beleven. Gewoon zoals het zich voor jou aandient.

Als je je waarzegster gaat observeren moet je wel alert zijn. Ze zal zich namelijk ietwat bescheiden opstellen, dit doet ze door niet je zekere-toekomst te voorspellen, maar wel je bijna-zekere-toekomst.

 

Zet je waarzegster eens de wacht aan

Vooral wat betreft je liefdesgebied, want daar blinkt ze in uit. En helemaal als je al wat ellendige en pijnlijke ervaringen in het verleden hebt ervaren. Een leuke oefening is om je waarzegster vragen te stellen over je werksituatie of je woon-, vriendschap-, familiesituatie of welk gebied dan ook.

Een voorbeeld op het gebied van liefdesrelaties.

Start met een vriendelijk begroeting “Hallo mijn waarzegster. Wat is mijn bijna-zekere-toekomst op het gebied van relaties?”

Stop nu even met lezen en sluit voor een paar seconde je ogen.

En, welke voorspelling schotelt ze je voor?
A. Dat gaat helemaal goed komen, jij verdient het.
B. Tja, dat gaat ‘m niet écht worden met jou.

Vanuit de vele jaren ervaring met single vrouwen weet ik dat de kans heel groot is dat jouw antwoord B is.

Je waarzegster anticipeert haar voorspellingen dus vaak vanuit de ervaringen uit je verleden. En deze zijn meestal niet positief.

Luister gewoon niet meer naar haar en word juist nieuwsgierig naar alle nieuwe mogelijkheden die zich ontvouwen als je haar ‘de wacht’ aanzegt.

Zie het als beleggen. Resultaten uit het verleden bieden je toch ook geen garantie voor de toekomst? Of als je een staatslot koopt. Dan hoop je toch ook dat de prijs op jouw lot valt. Dan laat je je toch ook niet alleen maar leiden door de ervaringen uit je verleden.

Die ervaringen spelen natuurlijk wel mee, maar toch. Zwaai je je waarzegster uit en koopt je lot. Wie weet valt de hoofdprijs dit keer bij jou.

 

Laat los waar je geen controle over hebt

De meeste dingen waar je waarzegster zich druk over maakt liggen toch buiten je controle. De gebeurtenissen met de wereld, het coronavirus, het gedrag van anderen, jouw reacties of bijvoorbeeld het weer. Je hebt er geen controle over.

Toch laat je waarzegster je graag piekeren over dingen waar je geen controle over hebt, vanuit de illusie dat het je zal helpen om uiteindelijk rust, geluk en een stress-loos leven te leven. Terwijl het tegenovergestelde waar is.

Daarnaast is het ook niet haar doel dat je een gelukkig en relaxed leven krijgt. Als dat zou gebeuren, dan ruil je haar namelijk in voor een positiever exemplaar. Zie je, weer een voorspelling. Het is een slimme tante die waarzegster. ?

Als ik ergens geen controle over hebt, dan bedank ik mijn waarzegster voor haar voorspellingen en zeg haar dat ik het loslaat. Dag controle, hallo vrijheid.

Als je dit ook gaat uitproberen kun je wel wat tegengas van je waarzegster verwachten. Maar jij bent sterk genoeg om de weerstand die ze geeft de baas te worden.

 

Neem kleine stapjes

Daag jezelf uit om stap voor stap beter te worden in het loslaten van je waarzegster. Geef het tijd en ruimte, zodat zij kan wennen dat je niet altijd meer naar haar zult luisteren. Begin daarom met het loslaten van kleine controle dingen. Bovendien zorgt het ervoor dat je er plezier in gaat krijgen.

Ik heb met grote regelmaat veel lol met mijn klanten over hun loslaat acties.

Belinda: ze heeft vorig jaar haar waarzegster de wacht aangezegd en op Valentijn een kaartje in de brievenbus (voordeur) gegooid van de man waar ze stiekem al 2 jaar een oogje op had. Resultaat, het was wederzijds. En wij hebben enorm gelachen toen ze het met de groep deelde.

René: had zichzelf de opdracht gegeven om 3 onbekende mannen op straat een compliment te geven over hun uiterlijk. Resultaat, veel lol en voelt zich vrijer en blijer.

Monique: heeft haar bakker een compliment gegeven en bedankt dat hij al 7 jaar zulk fijn en lekker brood voor haar bakt. Resultaat, de bakker blij, zij blij.,

Mieke: die haar huis op het neurotische af, poetst. Ze liet een confettibom in haar woonkamer ontploffen en heeft het een weekend laten liggen. Kids blij en wij hebben er veel lol om gehad.

Kortom maak er een feestje van om je waarzegster de wacht aan te zetten. En natuurlijk gebeuren de dingen dan niet op jouw manier, maar ondertussen ben jij meer relaxt en voel je je vrijer.

En hoe vaker je het probeert, des te makkelijker het in de toekomst zal worden.

Ik ben blij dat veel van mijn workshops over loslaten gaan. Zo kan ik zelf ook blijven oefenen en mijn waarzegster steeds vaker uitzwaaien.

Oefen je mee?

Op 24 april gaan we je waarzegster wat meer de wacht aanzeggen. Zodat er ruimte komt voor nieuwe mogelijkheden.

 

Om jouw liefste liefdesleven te leven.

Oefenen
Controle loslaten

Gratis aanvulling ‘Love Journal’

2 pagina’s voor jou om je te inspireren om je waarzegster uit te zwaaien.

Download dan hier de pagina’s 31 en 32 voor je ‘Love Journal’.

klik op onderstaand button en de pagina’s staan meteen op je fone, tablet of pc. Kijk in je downloadmap.

 

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This