Vergis je niet in de helende kracht van woorden en welk effect ze hebben op je lichaam en geest en je directe omgeving.
In dit artikel staan tips hoe een mantra daarin iets voor je kan betekenen.

Leestijd: 3 minuten.

Mantra teksten
Vergis je niet in de helende kracht van woorden.

Ze hebben een grote invloed op jezelf en je omgeving.
Zowel positief, als negatief.

Ik ben me hier goed van bewust, maar betrap mezelf toch regelmatig op een mopperparijtje wanneer iets anders loopt dan ik had verwacht.

Ik weet dat mijn boze woorden dan een negatieve impact op mezelf en mijn omgeving hebben.

Hoewel we ons er vaak niet van bewust zijn, sturen we met negatieve woorden ons zenuwstelsel aan dat er ‘gevaar’ dreigt, waardoor we in een vecht- en vluchtmodus gaan staan. Hierdoor is er automatisch weinig ruimte om je ontspannen en gelukkig te voelen.

 

Je bent wat je zegt

Gelukkig kun je daar positieve woorden tegenover stellen en jezelf daarmee vervullen met de energie van rust, vertrouwen en liefde.

Verklaar je de liefde aan een ander, dan verklaar je ’m ook aan jezelf. Spreek je je dankbaarheid uit, dan stroomt er een veilige en fijne energie door je heen.

Mantra’s en affirmaties kunnen hierin ook veel voor je betekenen. Dit zijn korte stukjes tekst die je telkens herhaald, zoals; Ik ben goed zoals ik ben, ik doe er toe, ik ben liefde en harmonie, etc..

Uit wetenschappelijk onderzoeken blijkt dat planten waar liefdevol tegen wordt gepraat beter groeien dan planten die dagelijks een negatieve woordenstroom over zich heen krijgen.

 

Bovendien beïnvloeden woorden de energie in water

De kracht van woorden

Dr. Emoto was een Japanse onderzoeker en deed onderzoek naar water. Zo deed hij water in speciale potjes en stelde het bloot aan een specifieke prikkel (zoals muziek of een woord) en vroor dat in zodat er waterkristallen ontstonden.

Hij nam waar dat geluid water qua energie beïnvloedt.

Prikkels met een positieve trilling (zoals liefde) lieten mooie, waterkristallen zien, in tegenstelling tot prikkels met een negatieve trilling (zoals haat).

Besef je hierbij dat water het hoofdbestanddeel is van jouw lichaam. Daarin wil je toch graag mooie kristallen laten ronddansen?

 

Je eigen mantra maken is veel eenvoudiger dan je denkt

Ik ben waardevol, ik ben compleet en goed, ik doe er toe, zijn al mantra teksten die van onschatbare waarde voor je kunnen worden als je ze bewust inzet.

Omdat we snel geneigd zijn om onszelf te overtuigen dat we niet goed genoeg zijn, kun je dit gebruiken om het om te denken en zo je mantra te vinden.

Schrijf of spreek je positieve woorden vooral vaak uit naar jezelf. Zo blijf je in contact met je hartenergie en je Ware Zelf.

 

Een kleine wonderdoener om je hals maakt een groot verschil

Vaak verliezen we het contact met onszelf door de waan van de dag. Een mantra-ketting met een klein gebedsmolentje kan hierin veel voor je beteken. In het gebedsmolentje zit een klein rolletje papier waar je je eigen tekst of; quote, mantra, affirmatie op kunt schrijven.

Ik draag hem dagelijks en pak hem met grote regelmaat even vast om mezelf de positieve woorden te herinneren. Het idee dat al mijn kristallen mooie vormen aannemen maakt me blij en relaxed.

Wil jij dit ook, meld je dan aan voor de Mantra ketting Workshop. Er is nu nog plek voor je.

 

Mantra workshop

Workshop 'Maak Je Mantra Ketting'

Vul je mantra ketting met positieve woorden.

Een voorjaarskadootje voor jezelf met een krachtige en mooie impact.

Zaterdag 11 juni  l  13:00 t/m 17:00

Nu met korting van € 127,-

Voor € 97,-

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This