Vertrouwen

Mijn vertrouwen is in het verleden flink beschaamd, omdat ik toen het vertrouwen zocht bij mijn geliefden.

Als het vertrouwen aan diggelen ligt, voelen we ons gekwetst, verraden en onveilig. We vragen ons af of we ooit nog iemand kunnen vertrouwen. Het vertrouwen in de ander is geschonden, emotioneel en seksueel is het geknakt.

Hier liggen mooie lessen

Hier liggen mooie lessen en mogelijkheden die we vaak niet benutten. De pijn, schaamte en boosheid zijn daarvoor te groot.

Maar, als je het verdriet niet verwerkt, zal het vertrouwen vinden in een nieuwe liefde niet gemakkelijk worden. Je zult het verdriet, de woede, het schuldgevoel en alle rancune eerst moeten verwerken. 

Wat als je een geliefde niet oprecht vergeeft

Door het verwerken, kun je leren om iemand oprecht te vergeven. Vergeven wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd. Als je het inzet om van je eigen emoties verlost te worden, gaat het niet voor je werken.

Als je niet vergeeft, is er werk aan de winkel. Er is niets wat je zo ver van jezelf kan verwijderen en vastzet in eenzaamheid, als niet oprecht vergeven. Het is jouw verantwoordelijkheid om voorbij te komen aan de pijnlijke lessen die je blijft ervaren als je dit niet doet. Het leven zal ze je namelijk keer op keer voorschotelen, net zolang totdat je bereid bent om ze te willen leren. Net zolang totdat je het vertrouwen in jezelf terugvindt.

 

Je kunt geen verwachtingen opleggen

Er is geen enkel gebied in ons leven waar ons zelfvertrouwen het zo zwaar te verduren krijgt als in de liefde. De verwachtingen naar onze geliefden liggen hoog. We zijn vergeten, of weten niet dat je geen verwachtingen kunt opleggen aan een ander.

Het zijn je eigen verwachtingen die je gevormd hebt vanuit patronen in het verleden. Het is jouw verantwoordelijkheid om je patronen en valkuilen helder te krijgen en te onderzoeken op welke realistische, of onrealistische feiten ze gebaseerd zijn.

Je kunt niet van een geliefde verwachten dat hij/zij je gelukkig maakt, als je jezelf niet gelukkig kunt maken. Dit is snel gezegd, maar wordt vaak amper begrepen.

Alleen verlangen naar liefdes-geluk is niet voldoende


We zijn ons niet bewust met welk doel we een relatie instappen. Natuurlijk verlangen we allemaal naar het liefdesgeluk, maar dat alleen is niet voldoende.

Er speelt ook nog iets anders mee. Liefdesrelaties hebben een hoger doel en werpen precies de valkuilen voor je op, om je te verrijken met zelfinzicht en het verwezenlijken van zelf-liefde. In je eentje worden bepaalde pijnlijke stukken niet aangeraakt en dus mis je de lessen.
 

Neem je verantwoordelijkheid

Het is jouw verantwoordelijkheid om je valkuilen helder te krijgen en vervolgens een nieuwe uitdaging aan te gaan met een geliefde om ze weer tegen te komen, maar nu om ze te verwerken. Ze uiteindelijk te doorleven en los te kunnen laten.

Dan geloof ik dat je die partner zult aantrekken die je daarbij mag helpen. Dan ben je klaar voor een spirituele relatie. De relatie waarin je mag leren om met liefde je valkuilen en angst stukken los te laten.

 

Liefs, Kim

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This