In dit artikel lees je hoe je je toekomst opnieuw kunt inkleuren met je eigen zomerwende ritueel feest. Plan deze in op een mooie zomerse dag rond 21 juni. Ontdek hoe je dit doet en hoe het je toekomst kan veranderen.

Met een gratis zomerwende programmaboekje voor je vuurritueel.

Leestijd: 4 minuten

Zomerwende

Op 21 juni 2021 start om 11:13 de zomer. Dit wordt in vele culturen groots gevierd met een zomerwende ritueel.

We ervaren hier in Nederland dan de langste dag, met maar liefst 16 uur, 48 minuten en 19 seconden.

De natuur en de zon zijn dan op hun krachtigst en alles bruist van de energie en vitaliteit. Deze bruisende energie is ook de symboliek die tijdens dit jaarfeest veel wordt gevierd.

Alles draait om overvloed, groei, liefde en het vergroten van alles wat mogelijk is.

Er worden grote vuren aangestoken waarmee de zonne-kracht wordt geëerd.

 

Een goede tijd voor voorspoed, positiviteit en liefde

De afgelopen periode is dit laatste voor veel mensen wel even anders geweest. Relaties zijn op de proef gesteld of verbroken en alleenstaanden hebben een eenzame periode doorstaan.

Gelukkig dalen de coronacijfers en doet op 21 juni de zomer zijn intrede. En dat mag best gevierd worden met een zomerwende ritueel.

 

De zomerwende kent vele tradities

Vooral in Oost-Europa en de Scandinavische landen wordt de geboorte van de zomer groots gevierd; het is een volksfeest en vaak een officiële vrije dag.

De mensen trekken dan massaal van de steden naar het platteland om te picknicken, bloemenkransen te maken, feest te vieren en langs de zee of meren worden grote vreugdevuren ontstoken.

In Zweden is er een traditie onder ongetrouwde meisjes dat ze eerst iets zouts eten en daarna zeven verschillende bloemen onder hun kussen leggen. Als ze dan gaan slapen, dromen ze over hun toekomstige partner.

In Engeland wordt jaarlijks, bij de ruïne Stonehenge een van de grootste de zomerwende vieringen gehouden. Het verbond tussen mannen en vrouwen staat hierin centraal. De zon als vrouwelijk en de aarde als mannelijk. Het is het moment om te trouwen en om vruchtbaarheid te eren.

 

Zin om een feestje te vieren?

Of je nu echt gelooft in deze rituelen, een spiritueel avontuur wilt beleven of gewoon een aanleiding zoekt voor een leuk feestje. Gewoon doen.

Uiteindelijk is iedereen wel een beetje bijgelovig. In andere culturen is dat heel gewoon. Maar wij nuchtere Hollanders houden het liever een beetje op afstand.

Er komt wel meer belangstelling voor, yoga en spirituele centrums organiseren er zelfs twee daagse retraites voor. Maar je kunt het ook zelf heel eenvoudig in je eentje doen of met een groepje vrienden of familie.

Bedenk jezelf daarbij dat er miljoenen met jou zijn die op 21 juni de zomerwende vieren.
Elk jaar rond 21 juni vieren we hier het zomerwende feest met vrienden, zalig om met elkaar te delen en naar de toekomst te kijken. Er ontstaan altijd momenten van ontroering, diepgang, inspiratie en vooral ook dikke pret.

Wil je dat ook, maak dan in deze dagen eens tijd vrij om te mijmeren over je toekomst. De vragen later in dit artikel, kunnen je daarbij helpen.

 

Download hier je ‘Zomerwende Loslaten programma’.

 

Het ritueel van de zomerwende

Om je op weg te helpen, deel ik graag mijn ‘zomerwende ritueel’ met je. Het mooiste zou zijn als je het ook daadwerkelijk op 21 juni doet, maar een paar dagen eerder of later is ook helemaal prima. Kies het moment wat jou past.

Wat heb je nodig:

  • Touw: ikzelf heb een lang dik touw van 5 meter dat ik in een spiraal op de grond draai, net zodat we er nog doorheen kunnen lopen. Maar je kunt ook stenen of elk ander materiaal gebruiken.
  • Hout en een vuurkorf: zet een vuurkorf of -schaal in je tuin, of iets wat vuurvast is voor op je balkon. Of in een (mini) barbeque met kooltjes en wat stukjes hout. Als je het in huis doet voldoen een aantal grote kaarsen ook prima. Hoe dan ook, vuur hoort er bij!
  • Gedroogde rozemarijn: als je er een extra traditioneel tintje aan wilt geven, strooi dan wat rozemarijn in het vuur als offer aan de zonnegoden. Het ruikt daarbij ook lekker.
  • Aansteker: of lucifers.
  • Aanmaakblokjes: voor buiten.
  • Papier en pen/stiften: knip het in strookjes waar je jouw aantekeningen van de vragenlijst op kunt noteren.
  • Envelop: hierin bewaar je de antwoorden van de vragen.
  • Voorzorgsmaatregelen: zorg natuurlijk voor de brandveiligheid.
  • Het ‘zomerwende programmaboekje’: print deze uit om de stappen van het ritueel gemakkelijk te volgen. Hierin staan de onderstaande vragen ook genoteerd. Dit boekje maakt deel uit van de Love Journal.

Als je het zomerwende feest samen doet stuur dan de link van dit artikel door, zo kunnen je gasten zelf ook het boekje downloaden.

Het boekje is anoniem en vrij te dowloaden in een veilige omgeving.

Download hier je ‘Zomerwende Loslaten programma’.

Vier vragen ter voorbereiding van je zomerwende ritueel:

Bereid jezelf goed voor en stel jezelf de onderstaande 4 vragen. Laat je reactie en de antwoorden op de vragen een aantal uren marineren. Schrijf alles van je af wat er in je opkomt, mijmer er over en noteer ze op een vel papier.

Vraag 1: Wat doe je in je leven waar je blij van wordt en energie van krijgt?
Een boek lezen? Muziek luisteren? Wandelen? Creativiteit? Tuinieren?

Vraag 2: Wat je doe je niet in je leven dat je wel wilt doen?
Sporten? Je sociale leven weer oppakken? Veranderen van baan? Op zoek gaan naar een leuke partner? Minder snoepen? Relax momentjes pakken?

Vraag 3: Wat doe je niet meer in je leven dat je niet meer wilde doen?
Stoppen met roken, drinken of snoepen. Loslaten van je ex, een vriendschap verbroken die niet meer voor je werkte, etc.
Deze vraag is belangrijk om je jezelf een compliment over te geven. Bedenk je daarbij dat er hierdoor meer ruimte is gekomen voor vraag 1.

Vraag 4: Welke doelen wil je voor de winterwende op 21 december bereikt hebben?

Noteer op losse strookjes papier of post-its van elke vraag de top 3 van meest belangrijke punten en stop deze in je envelop voor je zomerwende feest.

Je hebt dus 12 strookjes voor in je envelop. Als je het samen doet bespreek dan met elkaar de punten rondom het vuur.

In je programmaboekje vindt je 4 extra vragen. 

 

Nu ben je klaar voor het ritueel

In het programmaboekje lees je hoe je het ritueel kunt uitvoeren. Goed, de sfeer met hapjes en drankjes etc. laat ik aan jou over.

Ik wens je een fijn en vooral leuk zomerwende ritueel. En hopelijk heerlijk buiten, als het weer en je locatie het toelaat.

Zomerwende

Download hier je ‘Zomerwende Loslaten programma’.

Vol met extra vragen en een stappenplan.`

“Accepteer wat is.
Laat los wat is geweest.
En heb vertrouwen in wat kan zijn.”

klik op onderstaand button en het boekje staat meteen op je fone, tablet of pc. Kijk in je downloadmap.

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This