Kies jij ook liever voor liefde, in plaats van angst? Maar is het soms een gevecht om dit om te zetten? In dit artikel lees je welke essentiële stap je kunt zetten om de keuze te maken die je leven verandert.

Leestijd: 2 minuten

Begrijp je angst

De eerste stap in kiezen voor liefde, is dat je je angst begrijpt. Ik herhaal deze stap dikwijls in mijn leven, zodat ik er telkens weer geïnspireerd voor kan kiezen.

Wees getuigen van je eigen angst
Als ik ergens bang voor ben, stap ik uit mijn gedachten en kan ik liefdevol kijken naar mijn aanpassende gedrag. Door getuige te zijn van mijn angsten zie ik daardoor dat het waanvoorstellingen zijn die me angstig maken. Zo ontdekte ik waarom ik telkens in financiële nood terecht kwam. Aan het begin van elke relatie zag ik mijn partner als een kans om naast liefdesgeluk, financiële veiligheid te vinden. Dit maakte me zenuwachtig, gespannen en

onrustig. Toen ik mijn angsten over het behalen van financiële veiligheid kende, realiseerde ik me dat ik als jong meisje de angst had opgelopen dat vrouwen niet met geld konden omgaan. Dat mijn vader dit oordeel had over mijn moeder en ik dit idee heb opgepikt.

Dit was een projectie waarin ik was gaan geloven. Met alle gevolgen van dien, zoals; partners aantrekken die financieel onveilig waren, hard werken voor mijn baas die mijn overuren niet bleek te vergoeden, etc..

 

Als je je gedrag wilt veranderen dan moet je er getuigen van zijn

Door eerlijk uit te komen voor mijn angst zag ik hoe deze ‘financiële schaarste’ een op angst gebaseerd patroon in mijn geest was geworden. Dit patroon bleef zich herhalen, totdat ik er getuigen van werd en er de les van kon leren.

Het vinden van je niet bewuste angsten is belangrijk, anders nestelt het zich in alle gebieden je leven. En ten zeerste in je relatiegebied.

Wil jij je angst recht in de ogen kijken, om in te zien dat je er zelf voor hebt gekozen om de waanvoorstellingen te geloven? Of ga je er gewoon mee door? We hebben allemaal in ons verleden angst opgepikt, die we in het heden weer tot leven brengen en daardoor op onze toekomst projecteren. Dit kan confronterend zijn, maar juist op die plek moet je zijn om geluk en vertrouwen in je eigen hand te nemen.

 

Oefeningen om te kiezen voor liefde

Onderstaande oefeningen helpen je om je meer bewust te zijn hoe je je hebt overgeleverd aan je angstgedachten.

Wees je hierbij bewust dat je al je overtuigingen projecteer op je ‘inwendige projectiescherm’ en dat ze daardoor ‘de film’ van je leven zijn worden. Nu is het tijd om de regie daarover in eigen hand te nemen. Jij bent de regisseur van je eigen film.

 

Mijmeren op de tekst

Lees bovenstaande tekst nogmaals en blijf er 1 minuut in stilte mee. Adem het in en adem het uit, deze stilte helpt je om de boodschap echt binnen te laten komen. Schrijf je gedachten en mijmeringen op papier. Kies voor 1 gebied waar je dolgraag verandering in wilt aanbrengen.

Vragen die je daarbij kunnen helpen zijn:

  • Welke ervaringen triggerde mijn angst?
  • Welke gedachten triggerde mijn angst?
  • Welke gevoelens heb ik daarbij?
  • Hoe beïnvloed dit mijn toekomstfilm?
  • Welke positieve gedachten zet ik hier tegenover?
  • Hoe beïnvloed dit mijn toekomstfilm?

 

Affirmatie voor jou

Ik heb jaren weerstand gehad tegen affirmeren. Ik geloofde niet dat zoiets simpels mijn probleem zou kunnen oplossen. En dat doen affirmaties ook niet. Maar als je de juiste affirmaties vindt, dan zijn ze een krachtige tool om je uit de film te halen, zodat je er vanaf een afstand naar kunt kijken. En die afstand is nodig om verandering aan te brengen.

Als je angsten de aankomende dagen de kop opsteken, herhaal dan onderstaande positieve tekst. Wees je hierbij bewust dat dit van grote invloed is om de film van je leven opnieuw en positief te regisseren.

‘Ik ben bereid om getuigen te zijn van mijn angst’

Hiermee stap je als het ware uit de film en kun je vanaf een afstand zien wat er daadwerkelijk gebeurt. Dat is de enige manier om de regie over je film te veranderen. Zo kun je je angst omzetten naar vertrouwen en kiezen voor liefde en voorspoed in je leven.

 

Reflectiemoment

Dit hoeft natuurlijk niet, maar mijn advies is om elke avond even je dag te overdenken.

 

Ik wens je er mooie inzichten en ervaringen mee.

 

Lieve groet, Kim

 

Dan nog even dit

Wil je de liefdesfilm van je leven veranderen?

Dat vraagt om extra aandacht van jou.

Zeker met het al zo gevoelige en complexe onderwerp over liefde. In dit gebied worden we vaak alle kanten opgeslingerd. Zo weet ik zelf dat ik daardoor niet in staat ben om in mijn eentje objectief naar mijn relatiegebied te kijken.

Dus doe het niet alleen. Lees hier mijn boodschap aan jou.

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This