Leestijd: 6 minuten 
“Vaarwel lieverd, ik gun je al het geluk.

Dat was ook zo, ik gunde hem alles, ik hield van hem.

Het verdriet van een verloren geliefde heb ik meerdere malen ervaren als een intens verdriet, wat gevoelsmatig dwars door mijn hart en ziel ging.

Ik ervoer naast dit verdriet ook woede, maar dat hield ik voor mezelf. Ik schaamde me voor het feit dat ik in mijn boosheid hem iets anders gunden, dan geluk.”

Hoe kan een mens zulke tegenstrijdige en gemengde gedachten ervaren?

Liefde gaat immers ook over loslaten, dat het alles van ons zal vragen wat betreft mededogen, vergeving en onzelfzuchtigheid.

Maar hoe zit het dan met die andere kant?
Die kant die wél voorwaardelijk, zelfzuchtig en meedogenloos is?

Veel vrouwen ervaren gemengde gevoelens over de liefde.

Je houdt van hem, je haat hem.
Je gunt hem de hemel en wens hem soms de hel.
En voor je toekomst wil je aan de ene kant alleen blijven,
maar aan de andere kant verlang je naar intimiteit en liefde.

 

Hoe kun je jezelf bevrijden van gemengde gevoelens over liefdes-verbindingen?

 

1 Leer je ego kennen

We bestaan uit Angst en Liefde, ik noem het Ego en Zelf. Ego is bang voor liefde en komt er daarom tegen in opstand. Het zal er alles aan doen wat in zijn vermogen ligt om liefdes-verbindingen, in welke vorm dan ook te verhinderen.

Bijna elke klant die ik de afgelopen 10 jaar heb gesproken zegt; “aan de ene kant wil ik het wel, maar aan de andere kant ook niet. Ik heb het wel goed zo. Hoe kan ik zo tegenstrijdig zijn?”

Jouw ware Zelf heeft de deur wagenwijd open staan, wil zich nu meteen voluit verbinden.
Jouw ego houdt de deur dicht. Dit doet hij door zich voor te doen als je beste raadgever, om afwijzing te vermijden. Terwijl al zijn strategieën het tegenovergestelde opleveren. Het interesseert je ego daarbij ook compleet niets dat je je eenzaam of alleen voelt.

 

2 Leer oordeelloos te ervaren

Daar waar liefde oordeelloos wil ervaren, oordeelt ego altijd. Het is jouw taak om te leren om je fouten niet fout te maken. Dat is zelfliefde. Zelfliefde betekent dus niet dat je altijd vol van liefde bent naar jezelf en een ander. Het vraagt mededogen voor je onhebbelijke kant. Dit is nodig, anders wijs je een stuk van jezelf af.

Hier kunnen we de mooiste lessen leren om oordeelloos te ervaren. Om ons ego de ruimte te geven om weerstand te mogen uiten. Woedend, rancune, pijn, verdriet en frustraties mogen er zijn. Ze horen bij het leven. Als je geen ego-pijn ervaart, kun je er ook niet mee leren omgaan. Het moet zich dus aandienen als je stappen wilt maken naar zelfliefde en oordeelloos leven. Ga ze dus niet teveel uit de weg.

 

3 Accepteer dat je niet klopt

Als je weerstand voelt bij deze zin, dan is dat het bewijs voor jezelf dat je niet accepteert dat je je in het leven niet altijd perfect kunt gedragen. Dat je naast je grote hart vol van liefde ook oordelen hebt over anderen en jezelf. Dat je bestaat uit plus en min. Liefde en angst.

Liefde is onzelfzuchtig en onvoorwaardelijk.
Ego is altijd zelfzuchtig en voorwaardelijk.

Voor het ego is niets vanzelfsprekend en elke actie is uiteindelijk eigenbelang. Je kunt veel winst halen als je hier oordeelloos naar kunt kijken.

 

4 Leg je focus op je ego

Een van ego’s listigste trucjes is dat hij je wijsmaakt dat je niet voldoende van jezelf houdt. Ego zorgt er maar wat graag voor dat je daar je focus op legt. Dit klopt niet, je hart is al volmaakt gevuld met liefde. Je houdt al compleet van jezelf. Je verlangt dus naar iets wat er al volmaakt is.

Trap er dus niet in!

Ga op zoek naar datgene-wat-in-de-weg-staat, om bij je volmaakte hart te komen. Dat deel in je wat je overschreeuwt dat er iets mis is, daar liggen de oplossingen. Wees dus bereid om je focus op het ego-verstand te leggen. De volmaakte liefde in je heeft alle geduld en zal zich nooit aan je opdringen. Liefde wacht net zolang totdat je ervaart dat je al thuis bent.

 

5 Creëer ervaringen

Je hebt het veld nodig om je ego te kunnen temmen. Zonder ervaring blijft het zoals het is en dat wil ego maar al te graag. Hij zal je bestoken met allerlei theorieën en strategieën dat je alleen beter af bent. Met het laatste is ook niets mis, maar jouw liefdes kant zal zich bij tijd en wijle wel aan de oppervlakte tonen. Liefde wil je terug brengen naar liefdes-verbindingen, daar liggen namelijk de grootste openingen naar zelfliefde en mededogen.

 

6 Geef aandacht aan je liefdesgebied

Ego vindt persoonlijke ontwikkeling enorm leuk en geeft je alle ruimte om aan jezelf en je situaties te werken. Als we iets niet weten huren we een financieel adviseur, life coach, therapeut of spiritueel leraar, dokter, waarzegger, etc. in. Niets mis mee.

Maar wat is dat toch met het inhuren van een liefdescoach om misschien wel het meest belangrijke gebied in je leven te transformeren. Reacties als van; “Je bent toch niet desperate? Doe niet zo mal dat heb je toch helemaal niet nodig”, zijn veel voorkomende reacties die mijn klanten horen als ze eerlijk zeggen dat ze mijn hulp inroepen.

Nu mag je raden wie in ons dit belangrijke gebied als ‘belachelijk en niet nodig’ bestempeld om aandacht aan te geven. Ja, ego is heel slim en zet ons graag vast in verlegenheid en schaamte. Hij weet maar al te goed dat liefdes-verbindingen de snelweg zijn naar zelfliefde.

 

7 Kom in actie, stap het veld in

Ik weet maar al te goed dat ego het geweldig vindt om je steeds meer zelfinzicht aan te reiken. Boeken lezen, podcast luisteren, video’s bekijken en online workshops volgen staan bij hem op nummer 1, omdat:

A. ego je graag als toeschouwer op de tribune vastzet, ver weg van praktijkervaringen en verbindingen die nodig zijn voor verandering.
B. al de inzichten het ingewikkeld en complex maken, waardoor er geen daadwerkelijke verandering kan plaatsvinden.
C. Zo kan hij je vasthouden in zelf-afwijzing. Je weet nu toch hoe je het anders moet doen, maar toch doe je het nog steeds zoals je het altijd deed.

Slim ego!

Hij weet maar al te goed dat je hem alleen in praktijkervaringen de baas kunt worden. Dus Laat je niet stoppen om liefdesgeluk te ervaren in je leven. Zie liefdes-verbindingen als de mooiste plek om jezelf uit te dagen. Je krijgt zoveel liefde als je jezelf kunt toelaten, dus het geluk ligt in jouw handen. 

Liefdesgroet, Kim

Gratis E-book

Ontdek in dit waardevolle e-book ‘ hoe je op de juiste liefdesfrequentie kunt gaan uitzenden.

Ik deel graag tien belangrijke liefdes-wegwijzers met je.
Wegwijzers om jou te empoweren je hart open te stellen voor gelijkwaardige partnerliefde.

 

e-book

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This