Als je een man zoekt die echt bij je past raad ik je aan om eens flink aan grote schoonmaak te gaan.

Ruim je station op, veeg je perron schoon en zorg dat je rails vrij is van treinen en wagons die er niet horen.

Als je emotioneel onvolwassen mannen, ’jochies’ aantrekt, om er een vent van te willen maken, heb je nog niet geleerd dat een trein die niet bij je station stopt, dat simpelweg niet doet, omdat het jouw trein niet is.

Met vlaggen en vaandels dwing je de machinist de trein tóch tot stilstand te brengen op jouw station. Je sleurt t jochie de trein uit en probeerd er een vent van te maken.

 

Je hebt alleen niet in de gaten:

  • Hoe je hem ook verleidt, manipuleert, een strategie uitzet of anderszins iets probeert te bewerkstelligen waar hij zelf niet het initiatief toe zou nemen, hij op een gegeven moment zal vertrekken.
  • Dat het geen zin heeft om een man die niet zélf naar je toekomt, aan zijn revers te trekken. Er is maar één reden waarom hij niet naar je toekomt, en dat is deze: hij wil het niet!
  • De trein met een gelijkwaardige geliefde naar je toe probeert te komen, maar de rails bezet is, omdat er door je bemoeienis een trein staat die er niet eens thuishoort.
  • Het er in de liefde opneerkomt dat het niet de vraag is of iemand van je houdt, maar of iemand voor je kiest.
  • Een man die jou op dit moment niet wil is op dit moment niet de man voor jou.
  • Dat je op de stoel van de ouder zit die een kind opvoedt, dit om zelf de mogelijkheid van intimiteit te ontwijken.
  • Als je een man weet te ‘strikken’ je, geen man maar een jochie krijgt.

 

Weiger hem te strikken

De vrouw die weigert zelfs maar een poging te ondernemen hem te strikken, heeft als enige een echte kans hem ook te krijgen.

Een man voelt zich niet aangetrokken – of blijft zich in ieder geval niet aangetrokken voelen – tot een vrouw die probeert het emotionele werk voor hem op te knappen, want diep in zijn hart wil hij het liefst zijn eigen-man-zijn ervaren.

 

Vraag een volwassen partner

Geef het universum te kennen dat jij klaar bent voor een relatie die volwassener is, en dan niet door boos te worden op iemand die zich nog niet als volwassene bedraagt. Boos worden op een man die zich in de liefde als een jochie gedraagt, is even onredelijk als boos worden op een kleuter, omdat hij nog geen klok kan kijken.

Dus, ruim je station op, veeg je perron schoon en zorg dat je rails vrij is van treinen en wagons die er niet horen.

Met dank aan Marianne Williamson voor deze mooie metafoor.

Ook ik ben vol in deze valkuil gestapt, meerdere malen zelfs. Ik heb er geen spijt van, het heeft mij door schade en schande wijzer gemaakt en veel geleerd van mijn fouten. Het heeft mij uiteindelijk aangezet om liefde te willen leren. Ik weet nu wat nodig is om gelijkwaardige partner te vinden en een relatie te laten slagen.

Ik wil al mijn fouten graag met je delen, zodat jij er niet zo lang over hoeft te doen om de juiste partner aan te trekken.

Ben jij er ook klaar mee dat je steeds maar niet slaagt in de liefde? Ik begrijp je helemaal. Ik ben er graag voor je als je mijn hulp wilt inschakelen. Geef je hier op voor een telefonisch gesprek met mij. We onderzoeken samen welk pad jij kunt bewandelen om de ‘liefde’ beter te begrijpen.

Ik hoor je graag.

Liefdesgroet, Kim

Pin It on Pinterest

Share This