Je soulmate in de liefde vinden is een groot verlangen van bijna elk mens. Maar hoe vind je dit, is daardoor een veelgestelde en vaak onbeantwoorde vraag.

In dit artikel vertel ik je welke 3 meest belangrijke stappen ik gezet heb om mijn soulmate te vinden.

Inclusief extra gratis pagina’s voor je ‘Love Journal’.

leestijd: 4 minuten.

Stap 1: Vind je valkuilen

Ik heb van huis uit geleerd dat ik hard moest werken voor liefde en respect.

Hierdoor trok ik mannen aan om te kunnen redden. Daarmee hoopte ik dat stukje liefde en respect te ontvangen wat ik zelf zo gemist had bij mijn ouders.

De redder-verzorger rol werd hierdoor mijn grootste valkuil.

Alhoewel ik snel in de gaten had dat ik daarmee niet mijn gelijkwaardige partners aantrok, kwam ik er niet zo gemakkelijk van los als ik bij aanvang dacht.

Ik was er wel van overtuigt dat ik eerst van deze rol verlost moest worden om mijn geliefde soulmate in de liefde te kunnen aantrekken en ontmoeten.

Deze overtuiging maakte me blind voor de dieperliggende oorzaak van mijn relatieprobleem. Ik bleef door deze ‘blinde vlek’ partners aantrekken die ik kon redden en verzorgen.

Goed, er was dus meer nodig dan dit inzicht…

Ik gooide de urgentie om mijn ‘soulmate’ te vinden, overboord!
Daarmee startte een diepere zoektocht binnen mezelf naar de grondslag van mijn relatieprobleem. Hoe dan ook. Ik moest, ik wilde en ik zou de antwoorden vinden.

Het zou toch niet zo zijn dat ik mijn soulmate (dus relatiegeluk) niet zou vinden in mijn leven?

Ik begon daarnaast te begrijpen dat ik überhaupt en alleen maar van mijn reddersrol verlost zou kunnen worden in de gelijkwaardige liefdesrelatie zelf.
In de relatie met mijn soulmate.

Je kunt dus alleen maar iets transformeren in de ervaring zélf.

Maar hoe trek ik hem dan aan?
Er miste een fundamenteel stuk waardoor dit niet gebeurde.
Er miste ‘iets’ wat ik nog niet zag.

 

Stap 2: Vind je eigen veilige ruimte

Ik was simpelweg nog niet voldoende bevriend met mezelf! Ik was simpelweg niet bevriend met mijn eigen ziel. Daar zat het dus! Ik miste daardoor mijn eigen-veilige-ruimte.

De ruimte waarin ik:

  • mijn reddersrol niet fout maak
  • altijd op mezelf kan terugvallen
  • kan blijven staan, als ik weer eens de neiging heb om weg te rennen
  • mezelf liefdevol kon observeren, als ik weer mijn masker opzet
  • mijn angsten tegemoet kan treden
  • met mijn angst in gesprek kon gaan, net zolang tot ze mijn vriend werd
  • op mijn ‘Ware Liefdevolle Krachtige Zelf’ kon vertrouwen

De plek waar ik me veilig kon voelen, een haven, een anker, een huis om naar terug te keren wanneer de reis te zwaar voor mij is.

Claim deze ruimte voor jezelf.

Dat is de plek waar je nieuw vertrouwen in jezelf en liefde vandaan kunt halen. Jouw eigen-veilige-ruimte verschaft je de ingang naar een gelijkwaardige liefdesverbinding. Wees hiervoor bereid om alles wat vanbinnen angst opwekt, onder ogen te willen zien. Als je in staat bent om zelf je eigen pijn te verzachten en je jezelf in je leegte kunt ontspannen, dan kun je jezelf angstvrij opstellen en in zelfvertrouwen komen.

Het is een belangrijke plek als je opzoek gaat naar een nieuwe liefdesverbinding. Deze periode kan namelijk je diepste gevoelens van angst, afhankelijkheid en eenzaamheid aanraken.

En natuurlijk zwichten we allemaal wel eens voor angst, waardoor we wantrouwig en gereserveerd worden. Vooral in het gebied van liefde. Maar weet dan dat je altijd het vertrouwen bij jezelf terug kunt vinden, door je eigen veilige ruimte te betreden.

Ikzelf maak daarvoor een denkbeeldige cocon om de plek waar ik wil gaan zitten. Dan stap ik in die ruimte van liefde en vind ik het vertrouwen terug dat ik elke storm kan trotseren.
Al voel je je wankel, verdrietig of boos. Probeer het maar eens, dan ga je ervaren dat je – los van je problemen – een krachtige mooie vrouw bent.

 

Stap 3: Vind je spirituele relatiedoel

Wees bereid om je soulmate te willen ontmoeten, om je hoogst haalbare lessen over (zelf)liefde te willen leren. Laat het los om hem te willen ontmoeten om van je verlatings- of bindingsangst verlost te worden.

Wil hem ontmoeten om te leren vertrouwen op jouw eigen-veilige-ruimte. Om daardoor te ontdekken hoe je jezelf en een ander echt lief kunt hebben. Hierdoor verandert je doel, om door een liefdesrelatie verlost te worden van je leegte, naar een dieper spiritueel doel. Dat het samenzijn met je soulmate niets meer of minder is dan de spiegel naar zelfliefde.

Als twee geliefden ditzelfde doel hebben dan is de zielsverbinding gemaakt en kunnen de geliefden elke storm aan die er gaat komen. Dan gaat dit doel boven alle angst en vinden er wonderen plaats. Wonderen voor jou om je terug te brengen naar zelfliefde en van daaruit naar elkaar.

Dan is het Universum een grote JA.

  • Een grote JA, voor mensen die hun verlangen naar een partner niet zien als de oplossing van hun eenzaamheid.
  • Een grote JA, voor mensen die hun liefdes soulmate zien als het pad om te mogen leren waar onvoorwaardelijke liefde over gaat.
  • Een grote JA, voor mensen die met mededogen naar de onvolmaaktheid van henzelf, en zo ook van hun partner willen leren kijken.

Dat schept de ruimte van liefde.

En dát zal je uitzending transformeren.

Dan gebeuren er wonderen die voorbij gaan aan onze aardse gedachten.

Er was iets magisch en mysterieus dat mij en mijn soulmate geliefde samenbracht. Bijzonder om te ervaren dat ik meteen wist dat wij dit stuk samen zouden transformeren. Dat wij daarvoor bij elkaar horen.

Hierdoor oversteeg onze connectie de normale definities van liefde of vriendschap. Twee mensen die de bereidheid hebben om de relatie te gebruiken als hun beste leerschool.
Daarmee hebben we elkaar aangetrokken op het hogere niveau in het leven. Los van oordeel, vol in het ervaren.

In de ruimte van integriteit, wat niets anders betekent dan de ruimte van liefde. Het betekent dus niet dat je alles goed moet doen. Integriteit is de ruimte waarin niets goed of fout is. Het schept een veilig ruimte in ons, een haven, een anker, een huis om naar terug te keren wanneer de reis zwaar wordt. Zo vond ik vanuit mijn eigen veilige ruimte mijn liefdes soulmate en dat gun ik jou ook.

Wil je jouw spirituele relatiedoel uitwerken? Speciaal voor jou heb ik hiervoor extra pagina’s gemaakt voor in je ‘Love Journal’. Gratis te dowloaden via onderstaande button.

Liefs, Kim

 

Gratis aanvulling ‘Love Journal’

Wil je je eigen veilige ruimte ontdekken en je spirituele-relatiedoel uitwerken?

Download dan hier de gratis aanvullende pagina’s 27 en 28 voor je ‘Love Journal’.

Ik wens je er mooie gesprekken en doelen mee.

Liefs, Kim

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This