In dit artikel ontdek je effectieve stappen om jezelf tijdens het datingproces te wapenen tegen de innerlijke strijd om afwijzing te vermijden. Lees hier hoe je met meer gemak zichtbaar durft te zijn en stevig in je kracht kunt blijven staan op de datingmarkt.

Leestijd 3 minuten

Om je kansen op het vinden van een gelijkgestemde partner te vergroten, heb je je aangemeld op een datingsite. Maar belemmeringen uit het verleden roepen weerstand op. Is al dat gedoe en ongemak het eigenlijk wel waard?

Afwijzing

Vooral de vrees voor ongemakkelijke afwijzingen, zoals het uitblijven van een reactie op je mail verzoek, een afgezegde date, een date die zelfs niet komt opdagen, of een botte persoonlijke afwijzing. Dit maakt het dilemma complex. Niets maakt je immers meer onzeker dan afgewezen worden!

Maar vermijden betekent alleen blijven, dat is ook geen optie. Kortom, een puzzel waarvan de oplossing lijkt te ontbreken.

Toch is er een oplossing om dit dilemma op te lossen. Het is zeker niet eenvoudig, maar met onderstaande stappen absoluut haalbaar.

Erken dat je niet de enige bent

Elke mens is in de basis opgegroeid vanuit het principe dat je afwijzing moet vermijden. Begrijp dat elke single hier in meer of mindere mate mee te dealen heeft, dus je eerstvolgende date ook. Hij of zij zal net als jij compenserend gedrag vertonen om een afwijzing te vermijden.

Dit is de basis waardoor veel dates hun werkelijke authentieke connectie mislopen.
Oordeel dus niet te snel en geef het wat tijd. Ga er daarentegen het gesprek over aan met je date. Riskeer desnoods een geflopte date waarin je afgewezen wordt. Dat brengt je namelijk meteen bij het volgende punt.

Leg je angst voor afwijzing niet buiten jezelf

Richt je aandacht bij het internetdaten niet meteen op het vinden van een geschikte partner om voorbij te komen aan je eigen dilemma omtrent afwijzing. Hiermee leg je de oplossing buiten jezelf en geef je eigenlijk aan dat je je geluk in de handen van een ander legt.

Zie internetdaten in de eerste plaats als dé gelegenheid om de relatie met jezelf te helen. Verlang naar die partner die net als jij wil ontdekken en leren om de angst voor afwijzing niet op te lossen met allerlei overlevingspatronen en met een nieuwe relatie.

Richt je aandacht hoe je bij elke date bij jezelf kunt blijven en je spiritueel verder kunt ontplooien. Hoe je kunt vertrouwen op je innerlijke kracht. Als dat je na een paar dates lukt dan geeft je dit kalmte en de rust in je hoofd, waardoor er ruimte ontstaat om de persoon tegenover je werkelijk te kunnen zien en ontmoeten. Bovendien zul je merken dat je met meer mildheid naar jezelf en de ander kunt kijken.

Gebruik het daten voor spirituele groei

Velen stellen bij internetdaten direct ‘de spirituele relatie’ als doel, maar dit blokkeert je ontwikkeling, vrijheid en energetisch veld. Laat dit doel even los en zet kleine stapjes. Hiermee haal je de druk van de ketel en creëer je ruimte voor nieuwe ontwikkelingen, liefde en vrijheid.

Stel subdoelen, zoals het opgeven van je innerlijke strijd tegen afwijzing tijdens het internetdaten. Waarschijnlijk heb je allang het inzicht dat niemand je kan afwijzen dan alleen jijzelf, maar naast deze theorie heb je ervaringen nodig om het je eigen te maken.

Open het veld en laat je maar afwijzen, pas dan kun je er mee leren omgaan.

Ik wens je prachtige ervaringen en ontwikkelingen tijdens je datingreis!

Wil je hier echt mee aan de slag, volg dan de workshop ‘Nieuw Vertrouwen in Liefde’. Lees hier mee…

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This