Leestijd: 3 minuten 
Vorige week zaterdag heb ik mijn workshop ‘Nieuw vertrouwen in liefde’ gegeven. Dit vond ik even spannend, omdat ik het in mijn woonkamer heb gedaan.

Mijn ego-angst-verstand ging flink tekeer; “dat staat toch niet professioneel, past het wel allemaal, waar hang je je whiteboard op?, wattt, ga je hem op je schildersezel zetten dat staat toch niet, etc.”.

Maar al mijn vrienden prezen het juist aan, omdat ik op zo’n bijzonder plek midden in het bos woon en werk.

Goed, ik ben de uitdaging aangegaan.

Ik heb er meteen een adviesmail uitgedaan om gemakkelijke kleding aan te doen en lekkere warme sokken mee te nemen.

En wat een zalige dag was het in het bos.

Stel je kwetsbaar op

Ik stel me kwetsbaar op, omdat de workshops juist gaan over de ego-angst-denker in ons die er alles aan doet om ons uit onze kwetsbaarheid te houden. Mijn ego-angst-verstand haalt alles uit de kast om me ver weg te houden van mijn Ware-Zelf. Ver weg van elke vorm van liefdes-verbindingen.
Bij aanvang van de workshop stelde ik me kwetsbaar op door dit te delen met mijn klanten en zo ontstaat een belangrijk inzicht. Namelijk dat ik, na 11 jaar dualiteit-coaching (over ego-angst) ook nog last van hem heb. Maar dat geeft niets.

Neem het risico

Ego-angst wil de rest van je leven je geluk saboteren, je wijsmaken dat kwetsbaarheid slap of zwak is. Dat je kwetsbaar opstellen een groot risico van afwijzing met zich meedraagt. De kans dan groot is dat je dan in schaamte of onzekerheid beland.

Maar in de werkelijkheid gebeurt er iets anders, als je je niet kwetsbaar durft op te stellen belandt je sowieso in zelfafwijzing. Dan vindt ego je opeens zwak, omdat je niets durft te zeggen.

Hij is het negatieve deel in jou en wordt nooit positief.
Oké, dit is niet leuk, maar ik bespaar je liever een levenslange illusie dat angst-ego je ooit zal toejuichen als je je kwetsbaar opstelt.

Als je dit als waarheid kan aannemen van me, dan ontneem je je ego-angst zijn kracht om je in de ruimte te houden dat er iets mis is met je. Dat het je daardoor niet lukt om je open te stellen voor liefde, geluk en rust in je leven.
Daar wil ego-angst je graag vasthouden.

Stel je eens voor dat je kunt stoppen om naar hem te luisteren. Wat gebeurt er dan, zou je dan kunnen en mogen ervaren dat je kwetsbaarheid je grootste kracht is. Dat kwetsbaarheid liefde creëert. Dat je kwetsbaarheid gelijkwaardige liefde aantrekt.

Omring jezelf met krachtige vrouwen

Ik krijg regelmatig de suggestieve vraag of mijn klanten kneusjes zijn met veel problemen. Neen… Juist het tegenovergestelde. Ik heb veel respect voor mijn klanten. Het zijn allemaal krachtige vrouwen die de moed en het lef hebben om te willen leren hoe ze zich kwetsbaar kunnen opstellen.

Vrouwen met veel zelfinzicht, die daardoor veel patronen los hebben kunnen laten, maar opmerken dat ze deze in de liefde niet getransformeerd krijgen.

Alle vrouwen die deelname aan mijn workshops vinden het spannend. Logisch, want we gaan aan de slag met het meest kwetsbare onderwerp in ons leven. Namelijk ‘Relatie liefde’.

Er is geen gebied in ons leven waar ons ego-angst zo sterk in de weerstand schiet. Ik coach daarom ook bewust op dit onderwerp. Ego-angst saboteert niet alleen je liefdesgeluk, hij doet dit op alle gebieden in je leven, maar in de liefde kom je er niet mee weg.

Daar staat voor je gevoel je hart op het spel. Als je op dit hoogst haalbare weerstandsniveau je ego-angst in de ogen durft te kijken, werkt dat door in alle gebieden van je leven.

Verwar kwetsbaarheid niet met zwakte

Al mijn klanten komen bij me vanuit de overtuiging dat ze hard moeten werken voor liefde en respect. Hierdoor hebben ze een krachtige rol aangenomen en verwarren kwetsbaarheid met slap of zwak gedrag.

Hier is mooi werk aan de winkel, want kwetsbaarheid is je grootste kracht. Kwetsbaarheid is juist een teken van moed.

Een pure kracht om je open te stellen voor alles wat je eng vindt. Het is de bron waarmee je geluk, kracht, vrijheid, creativiteit en liefdes verbindingen creëert.

Kwetsbaarheid gaat over authentiek delen waar het werkelijk over gaat. Dit is een groot onderdeel van mijn workshops. Zonder delen verandert er niet veel.

Met kwetsbaarheid herken je je gelijkwaardige partner

Kwetsbaarheid creëert herkenning en dat is nodig als je je gelijkwaardige partner wilt herkennen. Als jij je open durft te stellen, dan geef je de ander de ruimte dat ook te kunnen doen. Als je je kwetsbaar opstelt vanuit je kracht, dan wordt je geraakt en geïnspireerd. Is de persoon tegenover je dat niet, dan is het niet je gelijkwaardige partner.

Het vraagt wel om oefening, want je kunt een ander alleen maar inspireren en raken als je je kwetsbaarheid kunt delen vanuit je pure kracht. Als je met schaamte schoorvoetend je verhaal doet, ontkracht je wat je zegt.

Kwetsbaarheid creëert zelfvertrouwen

Oké, als je meer van jezelf laat zien, is de kans op afwijzing groter. Maar dit creëert wel veel mogelijkheden. Mensen hoeven het helemaal eens met je te zijn. Je hoeft niet door iedereen leuk gevonden te worden en je hoeft niet voor elk mens en inspiratiebron te zijn.

Het geeft je de kans om het gevoel van afwijzing te doorvoelen, zonder dat je er krachtverlies door ervaart. Op die manier gaat je zelfvertrouwen groeien en wordt je kwetsbaarheid je grootste kracht.

Dus geef jezelf de ruimte om hiermee te mogen oefenen en onthoudt dat ego-angst altijd weerstand zal bieden. Maar luister niet naar hem, kwetsbaarheid heeft meer voordelen dan nadelen.

Liefs, Kim

 

 

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This