Kies jij ook liever voor liefde, in plaats van angst? Maar is het soms een gevecht om je los te maken van je schaamte? In dit artikel lees je hoe je met meer bewustwording een leven in vrijheid kunt creëren.

Leestijd: 2 minuten

Ken je dat, balen van je baan, maar te bang zijn om hem op te zeggen? Niet happy zijn in je relatie, maar te bang zijn om hem te verbreken?

Gelukkig

Hierdoor ben ik zelf wel eens langer in een relatie gebleven dan mijn hart me ingaf.
Doordat ik de kant van mijn ego-mind koos, dacht ik dat ik afgescheiden was van mijn eigen hart, mijn bron van liefde.

Hierdoor had ik het gevoel dat ik verkeerd bezig was en raakte verstrikt in schuldgevoelens.

Ik voelde me (een soort van) schuldig, omdat ik dacht dat ik mijn verbondenheid met de liefde de das om had gedaan.

Als we teveel naar onze ego-mind luisteren worden we onvermijdelijk bang, omdat we

denken dat we straf verdienen als we de liefde de rug toekeren. Om je in die worstelingen van schuldgevoelens te houden overtuigd je ego-mind je ervan dat je de angst moet vermijden en ontkennen.

Zo ontkennen we onze angst in allerlei soorten situatie en verzanden daardoor juist in de problemen, omdat we niet bereid zijn om toe te geven dat we een probleem hebben. De schaamte en het schuldgevoel zijn te groot.

 

Geloof je schaamte- en schuldgevoelens niet

Een slimme truc van ego-mind om ons gevangen te houden in schuldgevoelens, schaamte en angst. Als we niet bereid zijn om onze angst recht in de ogen te kijken, dan wordt het onze realiteit. Dan geloven we alles wat het zegt. Zo houdt ego-mind ons onder zijn controle met tal van misplaatste uitspraken zoals: je bent niet goed genoeg, je doet er niet toe, je kunt het niet alleen, etc.

 

Luister niet naar je ego-mind

En dat moet je niet willen, daar moet je niet naar willen luisteren. Je bent namelijk wél goed genoeg. En je kunt het zeker ook alleen, alles beter dan in een relatie blijven zitten waar je ongelukkig bent. Zie je wel, je ego-mind heeft bij uitstek niet het beste met je voor. Neem het hem niet kwalijk, je ego-mind kent de definitie geluk en liefde niet.

 

Vooral in de liefde proberen we onze angst te ontkennen

Hiervoor projecteren we onze angst op de ander, in de hoop dat het ongemakkelijke gevoel van schaamte en schuld – als sneeuw voor de zon – zal verdwijnen als we het buiten onszelf leggen.

Als dit vervolgens niet lukt gaan we de ander verwijten maken. Zodra ik merk dat ik daar mee bezig ben, dan weet ik dat ik ergens niet bereid ben om naar mijn diepgewortelde angsten te kijken.

 

Dus tijd om er aandacht aan te geven

Het is een slimme truc van onze ego-mind om ons te laten geloven dat verwijten maken en oordelen de beste remedie is om van ons eigen schuldgevoel verlost te worden. Dit versterkt alleen maar negativiteit.

Dit klinkt misschien tegenstrijdig voor je en dat is het ook. Je ego-mind is nu eenmaal het tegenovergestelde van jouw hart, van je Ware Zelf, van jouw bron van liefde.

 

Al ben je je er alleen maar bewust van

Je bewust worden van de negatieve spiraal van je ego-mind is een goede stap om je liefdesleven te veranderen. Hopelijk geeft dit je stof tot nadenken. Voor verandering hoef je je hier alleen maar op een dieper niveau bewust van te zijn. Dat zorgt er vanzelf voor dat je je houding gaat aanpassen.

Dan nog even dit

Wil je de liefdesfilm van je leven veranderen?

Dat vraagt om extra aandacht van jou.

Zeker met het al zo gevoelige en complexe onderwerp over liefde. In dit gebied worden we vaak alle kanten opgeslingerd. Zo weet ik zelf dat ik daardoor niet in staat ben om in mijn eentje objectief naar mijn relatiegebied te kijken.

Dus doe het niet alleen. Lees hier mijn aanbod voor jou.

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This