Hoe vind je in deze tijd van chaos en onzekerheid het vertrouwen terug in je toekomst? Je hebt er hoop en geloof bij nodig. In dit artikel staan tips hoe een mantra daarin iets voor je kan betekenen.

Leestijd: 3 minuten.

Hoe een mantra je vertrouwen geeft voor je toekomst

Ik herinner mij nog goed hoe ik, met een enorme klap door de auto werd geslingerd en met mijn gat op de binnenkant van het dak belandde.

Dit was het moment dat ik samen met mijn moeder, een pittig auto-ongeluk kreeg. Ik was 12 jaar.

Gelukkig kwam ik er met wat schaafwonden en kneuzingen uit, maar mijn moeder had minder geluk. De angst om haar te verliezen was groot.

Ik herinner me nog hoe ik ‘s avonds voor

het slapen gaan op mijn knietjes tot God ging bidden om haar leven te sparen. Hoe dit me hoop en vertrouwen gaf dat het goed zou komen. En hoe mijn gebed verhoord werd.

Opmerkelijk is dat ik ergens onderweg in mijn leven gestopt ben om te bidden. Alsof ik het geloof en het vertrouwen ben verloren dat er ‘iets groter’ is dan mezelf om mij te helpen.

 

Een verloren zaak, of toch niet?

Nu we door corona ook in een noodsituatie zijn beland, denk ik vaak aan dat meisje en haar bid-momenten terug.

En vooral wat de Sociale Afstand voor een impact heeft op alleengaanden. Het is een hele grote groep: uit CBS-cijfers blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders tussen de 25 en 45 single is.

De afgelopen maanden heb ik veel gesprekken gevoerd met singles, waarbij de moed en hoop op een fijne relatie-toekomst in hun schoenen is gezonken. Hoe moet je in een anderhalvemeter samenleving daten? Elkaar beter leren kennen?

Wat ze alleen vergeten is dat er een ‘Grotere Kracht’ is die ze hierbij kan steunen.

 

In nood leer je anderen om hulp vragen

Er is een bekend gezegde Nood leert bidden wat zoveel wil zeggen als, in nood leer je anderen om hulp vragen.

En die anderen zijn voor ieder mens verschillend. De een spreekt over God, de ander over het Universum, het Grote Bewustzijn of Engelen, etc.

Hoewel ieder er een eigen naam voor heeft, gaan er steeds meer mensen terug naar deze ‘bid-momenten’. Of je er in gelooft of niet, wees soms dat kleine kindje wat ergens nog een soort van blind vertrouwen heeft in de werking van bidden. Vraag simpelweg om hulp!

 

Mantra’s helpen om nieuwe hoop te vinden

Oké, het klinkt misschien iets te spiriwiri, maar mantra’s zijn helemaal hip.

In het Tibetaans boeddhisme bidden mensen al eeuwen op een bijzondere manier. Ze zeggen, zingen, of schrijven teksten met sterke klanken die mantra’s heten. Als zo’n mantra vele keren wordt herhaald gaat er een verbazingwekkende grote kracht vanuit.

Om mani padme hum is wel de meest bekende mantra en hoor je in Tibet overal. Deze tekst vind je ook veel op gebedsmolens. Dit zijn grote bronzen cilinders die van binnen voorzien zijn van een rol papier met daarop een mantra. Als je ze met de klok meedraait hebben ze dezelfde werking als de mantra zingen of opzeggen.

Om mani padme hum betekent letterlijk, De parel in de lotusbloem.

Of in een vrije vertaling Zelfs een prachtige lotusbloem kan opbloeien uit de modder.

‘Ook al heb je problemen, je hebt altijd de mogelijkheid om te bloeien’.

Een mantra is dus eigenlijk gewoon een tekst die je steeds weer herhaalt.

Onbewust doen we het zelf al constant. Overtuigende gedachten als; Ik doe het niet goed, ik ben niet belangrijk, ik blijf alleen, zijn net zo goed mantra’s. Onderschat de kracht van deze herhalende overtuiging niet.

Als dit herkenbaar voor je is, wordt het tijd om deze negatieve overtuigingen om te zetten naar positieve overtuigingen. Ik doe het goed, en ik ben prachtig, ik heb vertrouwen in mijn toekomst. 

 

Vooral in coronatijd kan je positieve vibes gebruiken

Mantra ketting

Ik draag mijn eigen mantra-ketting dagelijks. Het is een mini-gebedsmolentje zoals boven omschreven. Je kunt hem openschroeven en voorzien van een rolletje papier.

Daar waar ik vroeger op mijn knietjes aan de rand van mijn bed zat, pak ik tegenwoordig met grote regelmaat even mijn gebedsmolentje vast en draai hem met de klok mee om kracht aan te zetten.

En het mooie hiervan is, dat ik dat op elk moment en overal even kan doen. Het meest krachtig is het om je eigen mantra-tekst te schrijven.

Zo pas ik de tekst in mijn molentje soms aan. Het geeft me rust, hoop, geloof en vertrouwen.

Wie weet inspireert dit artikel jou om een eigen mantra’s te schrijven.

Wil je hier verder mee aan de slag en je eigen krachtige mantra vinden. Meld je dan aan voor de workshop ‘Maak Je Mantra Ketting’ en ga na afloop naar huis met je eigen, unieke mantra-ketting.

Mantra workshop

Workshop 'Maak Je Mantra Ketting'

Vul je mantra ketting met positieve woorden.

Een voorjaarskadootje voor jezelf met een krachtige en mooie impact.

Zaterdag 11 juni  l  13:00 t/m 17:00

Nu met korting van € 127,-

Voor € 97,-

Volg mijn Social media pagina's voor inspirerende quotes en tips.

Pin It on Pinterest

Share This