Gedachten hebben een grote invloed op ons liefdesleven en partnerkeuzes. Hierdoor trekken we geen gelijkwaardige liefdes-verbindingen aan. In dit artikel krijg je 9 tips om je gedachten de baas te worden.

Leestijd 4 minuten

Het is niet eerlijk! Zóveel mooie, lieve, krachtige single vrouwen die verlangen naar relatiegeluk, maar keer op keer te maken krijgen met afwijzing.

Er was eens een fantastische mooie single vrouw, waar mannen hun nek voor omdraaien. Veel vrouwen benijden haar om haar aantrekkingskracht.

Ze kon elke man krijgen die ze wilde hebben. Geen van deze vrouwen kon begrijpen dat ze toch al 10 jaar single was door haar ervaringen van afwijzingen in haar jeugd.

Ze hebben vandaag de dag nog een enorme impact op haar denkpatronen en handelen. Haar gedachten hebben de kracht om haar relatiegeluk te saboteren.

 

Gedachten zijn de boosdoener

Misschien denk jij wel dat het je gedragspatronen zijn die je tegenwerken. De pleaser die zich opeens willoos inschikt bij het samenzijn met een man. Of dat jij door je verleden te zelfstandig bent geworden en dat je ernstig twijfelt of je jezelf nog wel kunt en wilt inschikken. Of dat je niet meer aantrekkelijk en vrouwelijk genoeg bent.

Zit je als een waakhond op je nest? Puur uit angst om jezelf – of dat wat je alleen hebt opgebouwd – te verliezen. Toch zul je het risico moeten nemen alles kwijt te raken. Werkelijke liefde vraagt namelijk niet om te leven vanuit je angsten uit het verleden.

 

Neem ze eens onder de liefdesloep

Ben je bang voor afwijzing? Voel je je veilig in jouw eigen wereldje, maar knaagt er dat diepe verlangen om op te staan en je open te stellen voor het avontuur van de liefde? Je zou ‘angst’ eens onder de loep moeten nemen als je jouw liefdesleven wilt transformeren.

 

Luister niet naar het stemmetje in je hoofd

Die raadgever die zich voordoet als je beste vriend. Die altijd de veilige weg met je bewandelt. Die je wijsmaakt dat jij beter af bent zonder een partner, dat er gewoon teveel op het spel staat. Toch zul je voor het ervaren van werkelijke liefde moeten leren de volumeknop van je gedachten zachter te zetten. Op die wijze kan jouw verlangen om je te willen verbinden met een soulmate in vervulling gaan.

Die tetterende gedachten van dat saboteurtje heeft dus een volumeknop!

Wil je een aanvang maken om je los te maken van dit stemmetje? Realiseer je dan dat het maar je gedachten zijn die je handelingen laten verrichten en niet andersom! Noch de gedachten, noch de daaruit voortvloeiende handelingen en gedragspatronen hebben ook maar iets te maken met wie jij werkelijk bent. Oké, ze zijn er en horen bij je, maar ze staan los van wie jij werkelijk bent.

Negen tips om een start te maken om je los te maken van je negatieve gedachten

 

  1. Schrijf al je gedachten op over het aangaan van een nieuwe relatie. Laat je helemaal gaan en probeer niets te sturen.
  2. Splits ze op in positieve en negatieve gedachten.
  3. Splits de negatieve gedachten op in 100% waar, of 100% niet waar.
  4. Vraag je vervolgens eens echt af wie deze dingen allemaal tegen je zegt, kan je hem/haar zien?
  5. Vraag je vervolgens eens af of jij je gedachten bent, of dat het iets is wat bestaat uit overtuigingen, redenen en voorspelling vanuit je verleden.
  6. Kijk vervolgens nog eens naar je genoteerde gedachten en betrap je gedachten op de vele toekomstvoorspellingen. Als.. dan.. Op deze wijze kun je ervaren dat je gedachten zijn gestuurd vanuit angst voor het onbekende.
  7. Vraag je daarbij af of dat is wie je werkelijk 100% bent.
  8. Als je antwoord ‘nee’ is, vraag je dan eens af waarom je er zo naar leeft en luistert. Zouden je gedachten niet meer dan een onderdeel van jou zijn en dus niet wie je daadwerkelijk bent?
  9. Nodig je gedachten uit als een bezoeker. Begroet je gedachten: “hallo gedachten, wat kom je me vertellen?” Op deze wijze kun je jezelf losmaken van je gedachten.
Deze bewustwording was het begin van mijn transformatie naar werkelijke liefde.

Wil jij ook stoppen met te luisteren naar deze slecht raadgever?

Ik begrijp je helemaal. Ik ben er graag voor je als je mijn hulp wilt inschakelen.

Geef je hier op voor een telefonisch gesprek met mij. We onderzoeken samen welk pad jij kunt bewandelen om de ‘liefde’ beter te begrijpen, waardoor je voorbij komt aan je valkuilen.

Ik hoor je graag.

Liefdesgroet, Kim

Pin It on Pinterest

Share This